Project and details

Dandenong Apartments
Type: apartment with semi-basement parking
Architects: Manish, Chung, Jeet, Tse Ying, Daniel
Year: 2014 - current
Scale: 620m2
The challenge: As subject site is towards the north of subdivided units, greater care was needed to ensure their open spaces were not overshadowed.
Our solution: The natural slope of site is utilized to introduce a semi basement parking, while maintaining minimal excavation works over existing easement. The building had to be setback further on higher levels on the south side to ensure amenity of adjacent properties were not compromised. Aesthetic-wise, the proposal presents a uniform, uncomplicated design on all sides. Neutral-toned finishes are selected to achieve a minimal appearance, with splashes of colour introduced to highlight certain areas.