Project and details

Nandos Sunshine West
Type: Restaurant interior design
Architects: Manish, Tse Ying, Kothai
Year: 2016
Scale: 160 m2
The challenge: Providing a facelift to the previously bare external fa├žade, simplify ceiling design, providing new colour scheme which has a fresher, lighter look.
Our solution: The initial priority was to increase the internal seating area capacity within the given physical space. We achieved it by removing the raised platform and a low wall at the rear of the restaurant. A vertical feature screen which continues up onto the ceiling is used to visually and physically separate the waiting area from the customer dining area. To tie in with a South African theme, African beads and repetitive patterns such as chevrons were used as the underlining design theme within the project.